Έτσι θα καταλάβετε ότι τα αυγά που αγοράσατε είναι τα καλύτερα

0
42

[ad_1]

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως μπορούμε να ξέρουμε, ποιο είναι το καλύτερο αυγό;

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχουμε δικό μας κοτέτσι ή κάποιον γνωστό που να μας προμηθεύει αυγά καθημερινά από κάποιο χωριό, τότε είναι δύσκολο να είμαστε απόλυτα σίγουροι για την ποιότητα του αυγού που καταναλώνουμε.

Ένας τρόπος για να καταλάβουμε πόσο καλό είναι το αυγό που βάζουμε στο τραπέζι μας είναι να εξετάσουμε το χρώμα του κρόκου του, αλλά και την πυκνότητα του ασπραδιού.

Ασπράδι

Το ασπράδι αποτελεί το 67% του βάρους του αβγού και περιέχει περισσότερη από την μισή ποσότητα της συνολικής πρωτεΐνης. Με την πάροδο του χρόνου, η πρωτεΐνη αλλάζει μορφή και το ασπράδι αραιώνει. Γι’ αυτό και τα φρέσκα αβγά παρουσιάζουν πιο συνεκτική υφή, ενώ το ασπράδι των πιο “μπαγιάτικων” αυγών τείνει να απλώνει περισσότερο.

Κρόκος

Το χρώμα του κρόκου έχει αποδειχθεί ότι εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τη διατροφή της κότας. Οι κότες που τρέφονται κατά βάση με καλαμπόκι παράγουν αβγά με κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα, ενώ εκείνες που τρέφονται με σιτάρι ή κριθάρι παράγουν αβγά με λιγότερο έντονο κίτρινο χρώμα.

Το χρώμα που έχει ο κρόκος ενός αυγού, λοιπόν, μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία και τη διατροφή της κότας από την οποία προέρχεται.

Το χρώμα του κρόκου

Το χρώμα του κρόκου του αυγού από μια κότα ελευθέρας βοσκής είναι το βαθύ πορτοκαλί, ενώ ο κρόκος του αυγού που βρίσκουμε συνήθως στα σούπερ μάρκετ έχει, συνήθως, ένα ελαφρύ, χλωμό, κίτρινο χρώμα.

Το αυγό στην πρώτη περίπτωση προέρχεται από μία κότα που τρέφεται καλύτερα και είναι πιο υγιεινό, καθώς περιέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

[ad_2]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ