ΑΑΔΕ, υπουργείο Οικονομικών και ΓΓΠΣ εξοπλίζονται με χιλιάδες υπολογιστές

0
110


Με 9.550 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ισάριθμες οθόνες αναβαθμίζεται για το 2021 ο εξοπλισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μετά από κεντρικό διαγωνισμό που διενήργησε η γενική διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ως Εθνική Κεντρική Αρχή Αγορών.

Η σύμβαση θα αποσταλεί για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να ακολουθήσει η υπογραφή της και η παράδοση του εξοπλισμού.

Ειδικότερα, μέσω του διαγωνισμού πρόκειται να γίνει προμήθεια:

– για την ΑΑΔΕ σε επιτευχθείσες τιμές 7.375.958 ευρώ (προ ΦΠΑ), 7.700 επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών (DESKTOP) μεσαίων επιδόσεων, 600 επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών (DESKTOP) υψηλών επιδόσεων και 8.300 επίπεδων οθονών LED 23 ιντσών.​

– για το υπουργείο Οικονομικών, σε επιτευχθείσες τιμές 873.880 ευρώ (προ ΦΠΑ) 1.000 επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών (DESKTOP) μεσαίων επιδόσεων και 1.000 επίπεδων οθονών LED 23 ιντσών.

– για τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε επιτευχθείσες τιμές 253.287 ευρώ (προ ΦΠΑ) 250 επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών (DESKTOP) υψηλών επιδόσεων και 250 επίπεδων οθονών LED 23 ιντσών.

Σημειώνεται ότι για τις ανάγκες τις ΑΑΔΕ προγραμματίζεται η προμήθεια άλλων 950 ηλεκτρονικών υπολογιστών εντός της επόμενης διετίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε έναν τόσο μεγάλου μεγέθους δημόσιο διαγωνισμό για την αγορά 9.550 ηλεκτρονικών υπολογιστών για την ψηφιακή αναβάθμιση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Ανάπτυξης συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της δημόσιας διοίκησης κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη όλος ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας. Αισθάνομαι υπερήφανος που όλο αυτό έγινε με διαφάνεια και επιτυγχάνοντας πολύ καλές τιμές προς το συμφέρον του δημοσίου».

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε: «Εκφράζω τις ευχαριστίες όλων μας στην ΑΑΔΕ προς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η ΑΑΔΕ συνεχίζει σταθερά την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της. Σε αυτό το πλαίσιο, η ενίσχυσή μας με 10.500 υπολογιστές συμβάλλει τα μέγιστα στη διευκόλυνση του έργου των εργαζομένων μας, ώστε να εξυπηρετούμε ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τον πολίτη και την επιχείρηση μέσα από νέες ψηφιακές υποδομές, αλλά και να ενδυναμώσουμε το οπλοστάσιό μας στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου».
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ