Αμερικανός επίδοξος βομβιστής σχεδίαζε να ανατινάξει την Amazon – Πως «προδόθηκαν» τα σχέδιά του

0
36


Επίδοξος βομβιστής με το ψευδώνυμο «Διόνυσος» σκόπευε να ανατινάξει κτίριο της Amazon για να… σκοτώσει το 70% του ίντερνετ και να πλήξει την «ολιγαρχία» των ΗΠΑ. Χάρη στην παρατηρητικότητα και την ανησυχία που του προκάλεσαν οι αναρτήσεις ενός επίδοξου βομβιστή, το FBI προχώρησε σε μία σύλληψη τα κίνητρα της οποίας μάλλον περίεργα τα αποκαλείς. Κι αυτό γιατί, ο επίδοξος βομβιστής σχεδίαζε να ανατινάξει το κέντρο δεδομένων της Amazon, γιατί πίστευε πως έτσι θα «σκότωνε» το 70% του ίντερνετ.

Ο Σεθ Άαρον Πέντλεϊ συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του μία εκρηκτική συσκευή, την οποία έλαβε από μυστικό πράκτορα του FBA και με αυτή σκόπευε να ανατινάξει το κτίριο. Το FBI ξεκίνησε να τον παρακολουθεί όταν ένας χρήστης του διαδικτύου είδε τις ανησυχητικές αναρτήσεις του στο ίντερνετ και πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για ποινή ως και 20 ετών. Όπως ανέφερε ο επιθεωρητής του FBI για τον Πέντλεϊ, ο κύριος στόχος του ήταν να ανατινάξει το δίκτυο διακομιστών της Amazon. Πίστευε πως υπάρχουν 24 κτίρια τα οποία διαχειρίζονται το 70% του διαδικτύου συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν η CIA και το FBI.

Ο 28χρονος Σεθ Άαρον Πέντλεϊ είχε ταξιδέψει μάλιστα από το Τέξας στην Ουάσινγκτον, στις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου και όπως είχε διαμηνύσει στους φίλους του, είχε μαζί του και ένα τουφέκι το οποίο είχε αφήσει στο αυτοκίνητό του. Μάλιστα, είχε φτάσει μέχρι τα παράθυρα του Καπιτώλιου, αλλά δεν μπήκε εντός αυτού, όπως άλλοι ταραξίες, οπαδοί του Τραμπ.

Δύο μέρες αργότερα, ένας πολίτης ανέφερε τις ανησυχητικές αναρτήσεις του σε έναν ιστότοπο πολιτοφυλακής με το ψευδώνυμο «Διόνυσος» και ύστερα από αυτό ξεκίνησε η έρευνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ