Αμυντικό συνέδριο στη Μόσχα με Έλληνα προσκεκλημένο: Για ποιο θέμα θα μιλήσει

0
36


Συνέδριο με θέμα την άμυνα πραγματοποιείται στο τέλος Ιουνίου στη Μόσχα. Τι θα συζητηθεί, ποιος είναι ο Έλληνας προσκεκλημένος.

Στις 21-24 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει τις εργασίες του στη Μόσχα το 21ο Διεθνές Συνέδριο με αντικείμενο τη διεθνή ασφάλεια.

Το συνέδριο πραγματοποιείται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας.

Επί τάπητος θα τεθούν ζητήματα διεθνούς ασφάλειας, τρομοκρατίας, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, από την ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή έως τη Λατινική Αμερική.

Παράλληλα θα υπάρξουν συζητήσεις για τις τεχνολογικές εξελίξεις στο θέμα των όπλων, της «σκληρής» τεχνολογίας άμυνας, αλλά και του κυβερνοπολέμου.

Ο Έλληνας προσκεκλημένος στο αμυντικό συνέδριο της Μόσχας

Από την Ελλάδα έχει προσκληθεί και θα παρευρεθεί ο Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το θέμα για το οποίο αναμένεται να τοποθετηθεί θα είναι η Συμφωνία του Μινσκ και το ουκρανικό ζήτημα. Ο καθηγητής θα αναφερθεί και στις γεωπολιτικές προεκτάσεις του ζητήματος.

Παράλληλα, στο συνέδριο προσκαλούνται εκπρόσωποι κρατών με τα οποία η Ρωσική Ομοσπονδία έχει μηδενικές σχέσεις.

Η Συμφωνία του Μινσκ για την επίλυση της σύγκρουσης στην περιοχή της Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, υπεγράφη το 2015 στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας.

Έκτοτε, η Μόσχα έχει ζητήσει την υλοποίηση της Συμφωνίας του Μινσκ από την Ουκρανία, ενώ έχει διαμηνύσει ότι η στάση ευρωπαϊκών χωρών αποθαρρύνουν το Κίεβο από την εφαρμογή της Συμφωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ