Αξιωματούχος του ρωσικού ΥΠΕΞ για την εγκατάσταση S-400 στα ρωσικά νησιά της Αρκτικής: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

0
69


Για την απόφαση εγκατάστασης των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στα ρωσικά νησιά της Αρκτικής μίλησε ο αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Νικολάι Κορτσούνοφ.

«Πρόκειται για μια συνεπή κίνηση. Το σύστημα S-400 έχει αποκλειστικά αμυντικούς σκοπούς. Η ανάπτυξή του δεν θα πρέπει να εγείρει ανησυχίες, εκτός κι αν αυτές οι ανησυχίες αφορούν επιθετικές προθέσεις εναντίον της περιοχής που προστατεύουν οι S-400» δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Sputnik.

Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής του αμερικανικού ναυτικού σε Ευρώπη και Αφρική, ναύαρχος Τζέιμς Φόγκο, είχε προσφάτως κάνει λόγο για αυξανόμενη δραστηριότητα της Ρωσίας στην Αρκτική, στιγματίζοντας το άνοιγμα νέων στρατιωτικών βάσεων και την ανάπτυξη των πυραύλων εδάφους-αέρος S-400.

Στο μεταξύ, για σήμερα είναι προγραμματισμένες οι νέες επαφές μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για την ανανέωση της Συνθήκης New START, η οποία λήγει το 2021.

Η New START, η οποία αφορά τις πυρηνικές κεφαλές, είναι η τελευταία εναπομένουσα συνθήκη ελέγχου όπλων μεταξύ των δύο χωρών, μετά και την κατάρρευση της Συνθήκης για τα όπλα μέσου βεληνεκούς (INF).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ