Απίστευτοι στην Άγκυρα: «Μπορούμε για συζητήσεις win-win στο Αιγαίο αλλά εμείς δεν υποχωρούμε»

0
118


Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας προχώρησε σήμερα ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ εμμένοντας στην θέση περί παρενόχλησης του Cesme από ελληνικά μαχητικά  κάτι που περιέργως έχει αποκηρύξει η ελληνική πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ.

Ο Τσελίκ, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του κόμματός του και σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς ότι ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το πλοίο Τσεσμέ, που βρίσκεται στη μέση του Αιγαίου, είπε ότι «δυστυχώς, κάθε φορά που υπάρχει μία θετική ατζέντα στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, μία τέτοια κατάσταση ξεπροβάλει».

Φυσικά είπε ότι η Τουρκία προσπαθεί να ενισχύσει του διπλωματικούς διαύλους και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραιτηθεί από τέτοιες ενέργειες, «που δεν κάνουν καλό στη θετική ατμόσφαιρα των διερευνητικών», σε μία σαφέστατη προσπάθεια να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στο συγκεκριμένο θέμα.

«Το θέμα είναι να κάνουμε το Αιγαίο μια θάλασσα ειρήνης. Δεν υπάρχει ανάγκη για περιττή ένταση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης λύσης. Έχουμε την ευκαιρία να φτάσουμε στη φόρμουλα win-win», είπε και πρόσθεσε προκλητικά:  «Η Τουρκία δεν υποχωρεί στη χερσαία πατρίδα ούτε στη γαλάζια πατρίδα». 

Ο Ομέρ Τσελίκ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη και τον Δένδια να χρησιμοποιούν «πιο καθαρή και υγιή γλώσσα» .

Μάλιστα, στόχευσε και τις ελληνοαμερικανικές στρατιωτικές ασκήσεις στην Αλεξανδρούπολη, λέγοντας ότι έφτασαν μέχρι τα 20 χιλιόμετρα κοντά στα τουρκικά σύνορα, και ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα όφελος. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ