Β.Κικίλιας: « Βρισκόμαστε σε υγειονομική κρίση – Ξεπερνά τον ένα χρόνο αλλά υπάρχει ελπίδα»

0
38


Ο Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε ότι το Θριάσιο νοσοκομείο μετατρέπεται αποκλειστικά σε Covid νοσοκομείο, ενώ γνωστοποίησε ότι αναμένονται ακόμη περισσότεροι εμβολιασμοί στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην συνέντευξη Τύπου που έδωσαν από το Υπουργείο Υγείας οι αρμόδιοι φορείς για τα νέα μέτρα, την ομιλία άνοιξε ο Υπουργός Υγείας Βασίλιας Κικίλιας, ο οποίος αρχικά είπε πως «μας ανησυχεί η Θεσσαλονίκη, ενώ πιέζεται και η Κοζάνη» και μάλιστα γνωστοποίησε πως ο Νίκος Χαρδαλιάς θα επισκεφτεί τη Βόρεια Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε: «Χρειαζόμαστε να προσέξουμε τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να αντέξει το σύστημα Υγείας που δοκιμάζεται από το 3ο κύμα της πανδημίας, αλλά και οι ευπαθείς μας ομάδες. Προσοχή… Να κινείστε με μάσκα, αντισηπτικό και να κρατάτε αποστάσεις ενώ υπερθεμάτισε πως «έχουμε μεταλλάξεις του ιού. Οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ πιο μεταδοτικές με δεκάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία καθημερινά». 

Έκλεισε δε την αρχική του τοποθέτηση: «Ζητώ να προστατευτείτε και να προστατέψετε τους ανθρώπους της οικογένειας σας».

«Ανάσα» για ΜΕΘ με ιδιωτικές κλινικές

Στη συνέχεια ανακοίνωσε την «μετατροπή του Θριασίου νοσοκομείου σε Covid αποκλειστικά και στόχος είναι την Τετάρτη 7/4 να διαθέτει 33 ΜΕΘ covid και σταδιακά να αναπτύξει ως 180 κλίνες από τις 130 απλές που διαθέτει. Τα περιστατικά θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές και η εφημερία του Θριασίου θα καλυφθεί μαζί με το Ασκληπιείο, από τον ιδιωτικό τομέα.

Λόγω ιδιαίτερων αναγκών, με τη χρήση καρδιολογικών κλινικών αρνητικής πίεσης και χειρουργείων δημιουργούνται 51 καινούριες ΜΕΘ για την έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Οι 16 δημιουργούνται στον «Ευαγγελισμός», οι 5 στο «Γεννηματάς», οι  7 στο «Ιπποκράτειο», οι 10 στο «Κωνσταντοπούλιο», οι 4 στο «Αττικό».

Όσον αφορά τον εμβολιασμό τόνισε: «Δίνει την ελπίδα. Να αισιοδοξούμε πως θα βρισκόμαστε σε καλύτερο σημείο. Έχουν γίνει μέχρι σήμερα 1.691.000 εμβολιασμοί και το 97% προσέρχεται στο ραντεβού κανονικά. 3.500 υγειονομικοί του ΕΣΥ συμμετέχουν στους εμβολιασμούς».

Επίσης πρόσθεσε, «την Παρασκευή 2 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για 65-69 ετών. Τον Απρίλιο πηγαίνουμε για 1.5 εκ. Εμβολιασμούς, τους περισσότερους από τους άλλους δύο μήνες. Όλοι όσοι θέλουν και χρειάζεται η Ελλάδα θα εμβολιαστούν».

Κλείνοντας ανέφερε: «Μιλάμε για μικρές ανάσες στήριξης και βοήθειας για να εφαρμοστούν σωστότερα τα μέτρα. Βρισκόμαστε σε υγειονομική κρίση, ξεπερνά τον ένα χρόνο, αλλά υπάρχει ελπίδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ