Β.Πούτιν: «Μέχρι τώρα πάνω από 2 εκατ. Ρώσοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου»

0
45


Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, γνωστοποίησε πως περίπου δύο εκατομμύρια Ρώσοι έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και σχεδόν ο ίδιος αριθμός ανθρώπων έχει λάβει μέχρι στιγμής την πρώτη δόση.

«Μέχρι τώρα, πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου, και περίπου δύο εκατομμύρια άτομα, έχουν λάβει την πρώτη δόση» δήλωσε ο Πούτιν σε Ρώσους εθελοντές.

Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V ξεκίνησε να αξιολογείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και ποιότητά του.

​Σύμφωνα με τον EMA, η ακριβής ημερομηνία για την έγκριση του Sputnik V δεν μπορεί να προβλεφθεί στην παρούσα φάση τονίζοντας ωστόσο ότι  η διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει λιγότερο απ’ ό,τι συνηθίζεται. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κίριλ Ντμιτρίεφ είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα ότι οι παραδόσεις εμβολίων μεγάλης κλίμακας στην ΕΕ θα ξεκινήσουν μόνο αφού όλοι οι Ρώσοι που επιθυμούν να εμβολιαστούν θα το έχουν πράξει.

Υπενθυμίζεται ότι μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Lancet», στις 2 Φεβρουαρίου, ανέφερε ότι το Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Κέντρο Γκαμαλέγια, έδειξε 91,6% αποτελεσματικότητα, με βάση τα προσωρινά δεδομένα των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ