Γαλλία: Αμφισβητούν τώρα την επιστολή των 2.000 στρατιωτών: «Ήταν ανώνυμη»

0
58


Το γαλλικό Γενικό Επιτελείο  αμφισβήτησε την ύπαρξη στρατιωτών που φέρεται να έγραψαν μια νέα ανοιχτή επιστολή προειδοποίησης για τον εμφύλιο πόλεμο στη Γαλλία και την αξιοπιστία του λόγω ανωνυμίας, δήλωσε η BFM TV τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το BFM TV, το γαλλικό Επιτελείο  δήλωσε ότι η ανωνυμία όσων υπέγραψαν τη δεύτερη επιστολή «δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για την ύπαρξή τους», καθώς και την αξιοπιστία των αξιώσεών τους.

Επιπλέον, αξιωματούχοι του στρατού σημείωσαν ότι δεν υπήρχαν ούτε πιστοποιημένες πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των συγγραφέων, ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.

Το προσωπικό τόνισε ότι το καθήκον του στρατού ήταν να «διατηρήσει την αυτοσυγκράτηση και την ουδετερότητα», πρόσθεσε το κανάλι.

Μέχρι τώρα, η επιστολή έχει υπογραφεί από περισσότερα από 130.000 άτομα, δήλωσε το Valeurs Actuelles.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν άσκησε κριτική για το στρατιωτικό προσωπικό που υπέγραψε ανώνυμα την αμφιλεγόμενη επιστολή ως έλλειψη θάρρους και τους παρότρυνε να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του υπουργού Βιομηχανίας Άγκνες Πανιέρ – Ρουνασέρ χαρακτήρισε τη δήλωση πολιτική.

Η Γαλλίδα  υπουργός Άμυνας Φλωρεντία Παρλί, από την πλευρά της, καταδίκασε την επιστολή ως «μεγάλη πολιτική χειραγώγηση» και κατηγόρησε τους συγγραφείς της ότι στοχεύουν να «χωρίσουν και να διασπάσουν το έθνος», ανέφερε η BFM TV.

«Αυτή η επιστολή χρησιμοποιεί τον τόνο και την ορολογία της ακροδεξιάς. Σκοπός της είναι να χωρίσει και να διασπάσει το έθνος μας σε μια εποχή που πρέπει να ενωθούμε περισσότερο από ποτέ. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να καταστρέφουμε τις αξίες της Δημοκρατίας όταν είμαστε αντιμέτωποι με μια περίπλοκη επιδημιολογική κρίση», ανέφερε η Πάρλι από τον γαλλικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό.

Σημείωσε, επίσης, ότι είναι δύσκολο να ξεκινήσει μια συζήτηση με κάποια άτομα όταν είναι ανώνυμα.

Στις 21 Απριλίου, το γαλλικό δεξιό περιοδικό Valeurs Actuelles δημοσίευσε μια επιστολή που υπεγράφη από πάνω από 1.000 στρατιωτικούς, συμπεριλαμβανομένων περίπου 20 εξέχοντων συνταξιούχων στρατηγών, οι οποίοι κάλεσαν τον Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν και την κυβέρνησή του να δράσουν ενάντια στους κινδύνους του ισλαμισμού και του θρησκευτικού φανατισμού, απειλώντας να καταστρέψουν τη γαλλική κοινωνία.

Την Κυριακή, 9 Μαΐου, η εβδομαδιαία δημοσιεύτηκε μια ακόμη επιστολή προς υποστήριξη της πρώτης, υπογεγραμμένη ανώνυμα από ενεργούς στρατιωτικούς, προειδοποιώντας ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος κίνδυνος «εμφυλίου πολέμου» στη Γαλλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ