Δ.Σαρηγιάννης: «Πρέπει να δημιουργήσουμε μικρές τουριστικές φούσκες – Δεν θα φτάσουμε στα 6-6.500 κρούσματα την ημέρα»

0
44

[ad_1]

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι είναι δυνατό να περάσουμε ένα «καλό καλοκαίρι» και να «περάσουμε καλά», αρκεί να επιδείξουμε σύνεση, να κρατάμε αποστάσεις, να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε μάλιστα ότι στην οικογένειά του κάνουν και εβδομαδιαίο self test.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, μίλησε και για την πλευρά του παρόχου του τουριστικού προϊόντος, λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας συντονισμός, «να μειώσουμε τις επαφές μεταξύ των τουριστών».

«Πρέπει να δημιουργήσουμε μικρές τουριστικές φούσκες. Μικρές ομάδες που να έχουν επαφές μεταξύ τους αλλά όχι αναγκαστικά με άλλους. Στο εστιατόριο, στο μπαρ, κλπ. Θέλει παραπάνω δουλειά αλλά θα μπορούσε να δουλέψει σε ένα εύκολο υγειονομικά καλοκαίρι μαζί με στοχευμένα τεστ του ΕΟΔΥ σε τουριστικές περιοχές», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Μιλώντας για την περίπτωση της Μυκόνου, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως παίρνοντας μέτρα περιορισμού αυτού του είδους και περιορισμένα σε χρονική διάρκεια, «φαίνεται αποτελεσματικό. Έχουμε μία σταθεροποίηση που δείχνει ότι δουλεύει».

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για το πού μπορεί να φτάσει ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων, ο καθηγητής είπε ότι «οι υπολογισμοί δείχνουν ότι δεν θα φτάσουμε στα 6-6.500 κρούσματα την ημέρα».

«Πιστεύω ότι συνολικά σαν χώρα θα έχουμε μία αύξηση σε εβδομαδιαίο μέσο όρο που μπορεί να φτάσει στα 3.400 κρούσματα και σε 4.000 σε μία ημέρα, στη χειρότερη περίπτωση. Οι τελευταίοι υπολογισμοί λένε ότι δεν θα φτάσουμε στα 6 – 6.500 την ημέρα».

[ad_2]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ