Εμβόλιο AstraZeneca – Ελλάδα: Προς κατάργηση οδεύει ο περιορισμός για άτομα άνω των 65 χρόνων

0
99


Σύμφωνα με πληροφορίες, και η χώρα μας, κατά το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αναμένεται να άρει τον ηλικιακό περιορισμό που ισχύει σήμερα για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να εξετάσει όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca στα άτομα άνω των 65 ετών.

Στοιχεία τόσο από τις κλινικές μελέτες που συνεχίζει να κάνει η AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όσο και από τη χορήγησή του σε άτομα άνω των 65 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, δείχνουν ότι επιτυγχάνει ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών της χώρας μας θα εξετάσει όλα τα νεότερα δεδομένα, απόψε Παρασκευή, και την επόμενη εβδομάδα, σε μια δεύτερη συνεδρίαση επί του θέματος, αναμένεται θα δώσει το πράσινο φως για τη χορήγηση του εμβολίου και σε άτομα άνω των 64 ετών.

Αυτό αναμένεται να δώσει μια ισχυρή ώθηση στην εμβολιαστική εκστρατεία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ανοίγοντας περισσότερες ηλικιακές ομάδες για προγραμματισμό ραντεβού, ταχύτερα απ’ ότι αρχικά προβλέπονταν στον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ