13.8 C
London
Thursday, June 30, 2022

Ζητάνε τα «ρέστα» οι Τουρκοκύπριοι γιατί τους αφαίρεσε τα διαβατήρια η Λευκωσία

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

[ad_1]

Η ανάκληση των διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ και άλλους «αξιωματούχους» του ψευδοκράτους, θεωρείται από το καθεστώς των κατεχομένων ως «εντυπωσιακή νέα απόδειξη» ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει μετατραπεί σε «ελληνοκυπριακό κράτος» και δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στα νόμιμα δικαιώματα της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της λεγόμενης “προεδρίας” του ψευδοκράτους, κατά την οποία η νοοτροπία πίσω από την χθεσινή απόφαση του κυπριακού υπουργικού συμβουλίου, αποκαλύπτει περίτρανα την βασική αιτία της κυπριακής σύγκρουσης και γιατί δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένας ομοσπονδιακός συνεταιρισμός βασισμένος στην ισότητα, ούτε και μπορεί να είναι βιώσιμος.

Η «προεδρία» του ψευδοκράτους υποστηρίζει ότι τα κυπριακά διαβατήρια χρησιμοποιούνται αναγκαστικά από αρκετούς Τουρκοκύπριους ως ταξιδιωτικά έγγραφα λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός για να εξυπηρετήσει τις πολιτικές της φιλοδοξίες με «ένα είδος απειλής», με τρόπο «ενάντια στα δικαιώματα και τις ελευθερίες».

Προσθέτει η ανακοίνωση του ψευδοκράτους ότι οι Τουρκοκύπριοι χρησιμοποιούν τα κυπριακά διαβατήρια από ανάγκη και όχι γιατί τα προτιμούν, αλλά γιατί έχει περιοριστεί η ελευθερία διακίνησης και ταξιδιών, που είναι μεταξύ των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Επαναλαμβάνεται δε η θέση ότι οι Τουρκοκύπριοι «εκδιώχθηκαν» το 1963 από την Κυπριακή Δημοκρατία και εδώ και 58 χρόνια κρατούνται κάτω από «απάνθρωπους περιορισμούς και απομόνωση».

Η μητέρα πατρίδα Τουρκία, προστίθεται στην ανακοίνωση, όπως σε κάθε θέμα, θα βρίσκεται δίπλα στους Τουρκοκύπριους και στο θέμα της ελευθερίας διακίνησης και ταξιδιών, αφήνοντας να νοηθεί ότι θα παραχωρηθούν τουρκικά διαβατήρια.

Το λεγόμενο «υπουργείο εξωτερικών» του ψευδοκράτους σε δίκη του ανακοίνωση, αναφέρει πως για τον “υπουργό εξωτερικών” Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, δεν υπάρχει σε ισχύ ταυτότητα ή διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας για να ανασταλεί. Ο Τ. Ερτουγρούλογλου έχει διαβατήρια και ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά απλώς έχουν λήξει.

«Από τη μια θα θέλετε χωριστό κράτος και κάνετε τους έξυπνους γι’ αυτό και από την άλλη θα χρησιμοποιείτε διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ωχ τι ωραία… Και μόλις σας το πάρουν από τα χέρια θα κατηγορείτε εκείνους που το πήραν για ρατσισμό και συμπεριφορά αντίθετη με τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν θα μπορείτε να ανεχτείτε αυτά που φέρνει η υποστήριξη της απόσχισης. Ντροπή μωρέ!», αναφέρει ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για το θέμα της ανάκλησης των διαβατηρίων.

Ο πρόεδρος του τουρκοκυπριακού κόμματος κοινωνικής δικαιοσύνης, Ιζέτ Ιζτζιάν ανέφερε ότι δεν είναι σωστή η απόφαση της ελληνοκυπριακής πλευράς να αφαιρέσει την ιθαγένεια, αλλά και η επίκριση από όσους ανακλήθηκαν τα διαβατήρια, είναι υποκρισία. Όπως είπε, αυτοί που δεν δέχονται την Κυπριακή Δημοκρατία και λένε ότι ίδρυσαν ένα άλλο κράτος και εκείνο θα προσπαθήσουν να αναβαθμίσουν και να δοξάσουν, είναι υποκρισία να μιλούν για διπλοπροσωπία επειδή τους αφαιρέθηκε η ιθαγένεια εκείνου του κράτους και τους πήραν τα διαβατήρια από τα χέρια τους.

Ο πρόεδρος της «επιτροπής της προεδρίας» για το άνοιγμα του Βαρωσιού και μέλος της τουρκοκυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας, Ογουζχάν Χασίπογλου χαρακτήρισε παράνομη την ακύρωση των διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι αυτό δεν θα εμποδίσει το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης. «Οπωσδήποτε δεν θα κάνουμε βήμα πίσω επειδή ακυρώθηκε το διαβατήριό μας».

[ad_2]

- Advertisement -spot_imgspot_img
Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ