Η Κίνα ενέκρινε την χρήση του εμβολίου της Sinovac σε παιδιά από 3-17 ετών

0
133


Η Κίνα προχώρησε στην έγκριση της χρήσης του εμβολίου της Sinovac για παιδιά από 3 έως 17 ετών.

Την έγκριση του εμβολίου για τις ηλικίες 3-17 ετών ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Sinovac, Γιν Γουέιντογκ, ο οποίος διευκρίνισε ότι το πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός αυτών των παιδιών θα αποφασιστεί από τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Οι ηλικιωμένοι έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, σε σύγκριση με τους ανήλικους, επειδή κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα αν μολυνθούν, σημείωσε ο πρόεδρος της Sinovac.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τις φάσεις Ι και ΙΙ των κλινικών δοκιμών έδειξαν ότι το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει ανοσολογική απόκριση στους μετέχοντες 3-17 ετών και ότι οι περισσότερες παρενέργειες ήταν ήπιες.

Η Sinopharm, που έχει αναπτύξει εμβόλιο δύο δόσεων παρόμοιας τεχνολογίας με εκείνο της Sinovac, επίσης έχει καταθέσει δεδομένα προκειμένου να πάρει έγκριση για νεαρότερες ηλικιακές ομάδες. Το εμβόλιο της CanSino- που είναι διαφορετικής τεχνολογίας- έχει μπει στη φάση ΙΙ των κλινικών δοκιμών για τις ηλικίες 6-17 ετών.

Επίσης, η Sinovac έχει ολοκληρώσει τη φάση ΙΙ κλινικής δοκιμής, στην οποία χορηγήθηκε τρίτη ενισχυτική δόση μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με τις δύο πρώτες. Στους μετέχοντες παρατηρήθηκε δεκαπλάσια αύξηση του επιπέδου των αντισωμάτων σε μία εβδομάδα, σε σύγκριση με τα προηγούμενα επίπεδα και εικοσαπλάσια αύξηση σε μισό μήνα, δήλωσε ο Γιν.

Όμως, διευκρίνισε ότι η εταιρεία θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει την μακροπρόθεσμη παρατήρηση για τη διάρκεια των αντισωμάτων προτού είναι σε θέση να κάνει σύσταση στις αρχές για το πότε θα πρέπει να χορηγείται μια τρίτη δόση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ