Η Κίνα προπαγανδίζει τη στρατιωτική υπεροχή της για να σύρει τον Μπάιντεν σε διάλογο

0
40


Τα κινεζικά κρατικά Μέσα Ενημέρωσης καυχιόνται για την επίδειξη στρατιωτικής δύναμης της Κίνας το περασμένο Σαββατοκύριακο στα σύνορα με το ινδικό ομόσπονδο κράτος Λαντάχ. Ταυτόχρονα ισχυρίζονται ότι το Πεκίνο περνάει παράλληλα το μήνυμα ότι θέλει να ανανεώσει το φιλικό διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Η κυβέρνηση της Κίνας, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Global Times», ανέφερε την Κυριακή ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός έχει αναπτύξει «ένα νέο είδος συστήματος εκπαίδευσης που θα βελτιώσει τη στρατιωτική εκπαίδευση, θα ενισχύσει την ικανότητα να κερδίζει πολέμους και να χτίσει τον κινεζικό στρατό ως παγκόσμιας κλάσης».

Το άρθρο της καθημερινής εφημερίδας ταμπλόιντ υπό την αιγίδα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, υπαινίσσεται ότι το σύστημα εκπαίδευσης θα περιέχει κάποιο συνδυασμό πραγματικών ασκήσεων μάχης και προσομοιώσεων υψηλής τεχνολογίας.

Κινέζος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας δήλωσε σχετικά με το νέο πρόγραμμα ότι θα συνδυάζει το θεμελιώδη στόχο κάθε σοβαρής στρατιωτικής εκπαίδευσης μέσα από το πέρασμα της παγκόσμιας ιστορίας.

Το άρθρο περιλαμβάνει και ένα πλευρικό «σκούπισμα» στις υποτιθέμενες πιο πολεμικές Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνδυασμό μ’ένα εγκώμιο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος το οποίο αναφέρει ότι λειτουργεί με τη φιλοσοφία μιας ειρηνικής οργάνωσης.

Οι Κινέζοι επιμένουν ότι η αποκατάσταση φιλικών σχέσεων με τις ΗΠΑ βαρύνουν μόνο την αμερικανική κυβέρνηση. Σχολιάζουν ότι ο Τραμπ ότι όχι μόνο άσκησε επιθετική πολιτική εναντίον τους αλλά και δεν μπλόκαρε την κλοπή τεχνολογίας από την Κίνα προστατεύοντας ουσιαστικά μόνο τα αμερικανικά ιδρύματα από απειλές στον κυβερνοχώρο. Τέλος οι κινέζοι «χρεώνουν» στον πρώην πλανητάρχη ότι διερεύνησε εξονυχιστικά την επιρροή του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην αμερικανική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ