Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 10 ετών στον 27χρονο που σκότωσε με κουζινομάχαιρο τομ παππού του

0
27


Η ποινή του 27χρονου ο οποίος τον Απρίλιο του 2013 κατηγορείται ότι σκότωσε με κουζινομάχαιρο τον 65χρονο παππού του, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, μειώθηκε από τα 15 στα 10 χρόνια.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε εκ νέου ένοχο για τη δολοφονία, αναγνωρίζοντας και δεύτερο ελαφρυντικό, αυτό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, συμπληρωματικά σε αυτό της μετεφηβικής ηλικίας, που είχε λάβει στο πρωτόδικο δικαστήριο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Έτσι, η ποινή του μειώθηκε από τα 15 στα 10 χρόνια κάθειρξης (και επιπλέον τρεις μήνες). Σημειώνεται ότι, ο νεαρός έχει αποφυλακιστεί καθώς συμπλήρωσε τις προϋποθέσεις της υφ’ όρον απόλυσης. Από την αποδεικτική διαδικασία προέκυψε ότι η σχέση του νεαρού με τον παππού του ήταν προβληματική.

Αιτία φέρεται να στάθηκε η εμπλοκή του γονιών του κατηγορούμενου στην υπόθεση των «λευκών» γάμων, η οποία είχε αποκαλυφθεί λίγους μήνες νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό πρόσωπο την μητέρα του δράστη. 

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, αποκαλύφθηκε ότι ο 65χρονος θεωρούσε υπεύθυνη την νύφη του για το γεγονός ότι είχε προφυλακιστεί ο σύζυγός της και ο γιος του.

Στην απολογία του ανέφερε ότι κατά την τέλεση της πράξης βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και δεν ήξερε τι έκανε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ