Καταγγελία: Δεν προσέλαβαν γυναίκα γιατί δεν είχε εμβολιστεί κατά του κορωνοϊού – Έχει σοβαρές αλλεργίες

0
42


Γυναίκα καταγγέλλει δημοσίως πως δεν προσελήφθη σε επιχείρηση διότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως είπε η ίδια ο λόγος που δεν το έχει κάνει είναι γιατί έχει σοβαρές αλλεργίες. 

Η κα Ανδριάνα – έδωσε μόνο το μικρό της όνομα – μίλησε στο Mega και σημείωσε πως ενώ ήταν στην τελευταία φάση πριν από την πρόσληψή της από γνωστό πλαστικό χειρούργο, ρωτήθηκε για το εάν έχει κάνει το εμβόλιο.

Εκείνη απάντησε αρνητικά και σημείωσε πως δεν προτίθεται να το κάνει προ το παρόν και τότε της ανακοινώθηκε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η πρόσληψη.

«Έχω δυνατό βιογραφικό. Μόλις είπα ότι δεν έχω εμβολιαστεί μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να προχωρήσει η πρόσληψη» σημείωσε και ανέφερε πως δεν ρωτήθηκε για τους λόγους που δεν έχει κάνει το εμβόλιο.

Ξεκαθάρισε πως δεν δηλώνει «αρνήτρια», αλλά έχει σοβαρές αλλεργίες και δεν το έχει κάνει ακόμη, αλλά μπορεί να το κάνει στο μέλλον.

Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, που βρέθηκε στον ίδιο σταθμό, σημείωσε πως κατά την πρόσληψη ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να ρωτήσει κάτι τέτοιο, ενώ επεσήμανε πως και ο υποψήφιος εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να μην απαντήσει.

«Η κ. Αντριάννα έχει δίκιο, αλλά και ο γιατρός έχει δικαίωμα να μην την προσλάβει» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε πως «αλλεργικός είναι ο μισός πληθυσμός που έχει εμβολιαστεί. Η κυρία να επικοινωνήσει με τον οικογενειακό της γιατρό και εκεί θα αποφασιστεί αν θα εμβολιαστεί ή όχι. Γιατί αλλεργικός δεν σημαίνει ότι δεν εμβολιάζεσαι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ