Κρήτη: Το τσίμπημα της σφήκας που παραλίγο να οδηγήσει 37χρονο στον θάνατο

0
32

[ad_1]

Λίγο έλειψε να αφήσει την τελευταία του πνοή ένας 37χρονος στην Κρήτη μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη από τσίμπημα σφήκας.

Συναγερμός σήμανε στο ΕΚΑΒ για έναν 37χρονο ο οποίος έπαθε αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα σφήκας. Η κατάσταση του νεαρού άντρα ήταν τέτοια που οι δικοί του άνθρωποι από τη Σύλλαμο, όπου βρίσκονταν, ξεκίνησαν με ιδιωτικό ΙΧ να τον φέρουν στο Ηράκλειο.

Στην πορεία, ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ το οποίο έστειλε μονάδα με δύο διασώστες και ένα γιατρό. Κάθε λεπτό ήταν πολύτιμο για την κατάσταση του 37χρονου και οι συντονιστές του ΕΚΑΒ χωρίς δισταγμό κίνησαν τις διαδικασίες έτσι ώστε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου – παρόλο που το νοσοκομείο δεν εφημέρευε – να ανοίξει και να παράσχει στο νεαρό άντρα τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες.

Όταν η κατάσταση του σταθεροποιήθηκε, τότε με ασθενοφόρο έγινε η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Το ΕΚΑΒ δεν είναι μόνο τα ασθενοφόρα και οι διασώστες αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο με τα εκπαιδευμένα και έμπειρα στελέχη του που σε στιγμές κρίσιμες και υπό πίεση παίρνουν αποφάσεις που σώζουν ζωές. 

Τελικά ο κίνδυνος για τον 37χρονο απομακρύνθηκε και πλέον προσπαθεί να αφήσει πίσω την περιπέτεια που έζησε, κοντά στους στενούς συγγενείς του.

 

 

[ad_2]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ