Κ.Μητσοτάκης: Δεν βλέπω νέες ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο! – Θα δεχθεί και μετανάστες πίσω!

0
51


Σε άλλη χώρα μάλλον ζει ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης καθώς εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Τουρκία δεν  θα ξαναβγάλει πλοίο στο Αιγαίο ή να προχωρήσει σε εξαγωγή της εσωτερικής της κρίσης, ενώ δηλώνει «αισιόδοξος» ότι θα δεχθεί επιστροφές αλλοδαπών.

Το πόσες δεν μας είπε όμως: Δέκα ή είκοσι είναι αρκετές;

Όλα αυτά τα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχωρεί αυτήν την ώρα στο δελτίο ειδήσεων του STAR και τη δημοσιογράφο, Μάρα Ζαχαρέα.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως η Τουρκία δεν θα μπει στον πειρασμό να εξαγάγει στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο την εσωτερική κρίση, που αντιμετωπίζει και τόνισε πως αναμένει από τη γειτονική χώρα να συμμορφωθεί πλήρως με την κοινή δήλωση της ΕΕ και να δέχεται επιστροφές από τα ελληνικά νησιά.

Σε ό,τι αφορά στο πρόσφατο ταξίδι του στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «κατέστησα απολύτως σαφές πως το τουρκολιβυικό μνημόνιο είναι παράνομο, δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα και θίγει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Όπως τόνισε, δε, υπενθύμισε στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας ότι την ίδια θέση έχει υιοθετήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Εκτίμησε, πως είναι ιδιαίτερα θετικό πως η ηγεσία της γειτονικής χώρας επέδειξε τη διάθεση να εκκινήσει απευθείας διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ