Κ.Ρονάλντο: Ένα post του στο Instagram καταναλώνει όση ενέργεια καταναλώνουν δέκα νοικοκυριά σε όλο τον χρόνο (βίντεο)

0
29


Μια μελέτη πάνω στον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των social media αποκάλυψε ότι ένα απλό post στο Instagram από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στους 240 εκατομμύρια followers του καταναλώνει όση ενέρεγεια καταναλώνουν δέκα νοικοκυριά στη Βρετανία σε όλο τον χρόνο.

Ο Πορτογάλος είναι μακράν από τον δεύτερο στην πρώτη θέση με τους περισσότερους ακόλουθους στη γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο αριθμός των followers του 35χρονου άσου σημαίνει πως μπορεί να βγάλει 1 εκατ.δολάρια για μια χορηγούμενη ανάρτηση.

Όμως, μια απλή φωτογραφία του Ρονάλντο, την οποία θα δει εκατομμύρια κόσμος, έχει τεράστια επίδραση.

​«Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το μέγεθος της φωτογραφίας, την απόσταση που ταξιδεύει στο ίντερνετ και που φιλοξενείται. Όσο πιο μακριά πάει, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνει», εξηγεί ο Δρ.Ράμπιχ Μπασρούς του Πανεπιστημίου του East London.

«Κάθε φορά που ο Κριστιάνο Ρονάλντο ποστάρει μια φωτογραφία, μια μέση φωτογραφία, αυτή για να ταξιδέψει στους 240 εκατομμύρια followers του, καταναλώνει περίπου σχεδόν 36 ώρες μεγαβάτ. Αυτό ισοδυναμεί με ό,τι καταναλώνουν 10 νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε ένα έτος».

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι ο Ρονάλντο κέρδισε πιο πολλά λεφτά μέσω Instagram (42 εκατ.ευρώ), από όσα εισπράττει από τη Γιουβέντους βάσει συμβολαίου (28.6 εκατ).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ