Λέαινα καταβροχθίζει βούβαλο όσο είναι ακόμα ζωντανός (βίντεο- σκληρές εικόνες)

0
75

[ad_1]

Οι λέαινες συνήθως δεν κυνηγούν μόνες τους έναν μεγάλο βούβαλο, αλλά αυτό το φιλόδοξο θηλυκό έκανε κατά μέτωπο επίθεση σε ένα τεράστιο βουβάλι.

Αυτές οι συγκλονιστικές εικόνες με τη λέαινα να κυνηγάει τον βούβαλο βιντεοσκοπήθηκαν στο εθνικό πάρκο άγριας ζωής Kruger στη Νότια Αφρική, κατά τη διάρκεια σαφάρι.

Στο βίντεο φαίνεται το θηλυκό λιοντάρι να ορμάει στο βουβάλι, που για κάποιο λόγο δεν είναι σε θέση να σηκωθεί και να παλέψει για υπερασπιστεί τη ζωή του.

Κάποιες φορές, άλλα βουβάλια πλησίασαν στη σκηνή, αλλά στο τέλος άφησαν τον φίλο τους να αντιμετωπίσει μόνος του τη μοίρα του με τη λέαινα.

Τα λιοντάρια σκοτώνουν τη λεία τους προτού αρχίσουν να την καταβροχθίζουν, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση επιλέγει να συμπεριφερθεί όπως τα αγριόσκυλα.

Αυτά τα τρομερά σκυλιά της Αφρικής συνήθως τρώνε το θήραμά τους όσο είναι ακόμη ζωντανό.

Εξάλλου, δεν είναι σύνηθες για ένα θηλυκό λιοντάρι να κυνηγάει μόνο του, αλλά τα άλλα θηλυκά της αγέλης έχουν μικρά λιονταράκια αυτή την περίοδο κι έτσι η λέαινα πρέπει να φροντίσει μόνη της για το φαγητό της.

“Ήμουν στ’ αλήθεια πολύ ενθουσιασμένος, επειδή ακόμη κι έπειτα από 12 χρόνια δουλειάς στο εθνικό πάρκο άγριας ζωής Kruger, μια λέαινα να πιάνει μόνη της ένα βουβάλι δεν είναι ο κανόνας” εξήγησε ο Λούις Στράους για τη σπάνια σκηνή.

Στο τέλος, βέβαια, ένα αρσενικό κάνει αυτό που τα αρσενικά ξέρουν να κάνουν καλύτερα.

“Κλέβει” το βουβάλι από το θηλυκό και πέρασε όλη την υπόλοιπη μέρα να τρέφεται από το κουφάρι.

“Στο τέλος, προτού το θηλυκό μπορέσει να φάει αρκετά για να χορτάσει, ένα αρσενικό της πήρε τον βούβαλο” λέει ο Στράους.

Τη νύχτα, ακόμη τρία θηλυκά επίσης έφαγαν από το θήραμα, όπως αποκάλυψε ο Στράους.

Το άλλο πρωί, οι ύαινες της περιοχής ανέλαβαν να καθαρίσουν από το έδαφος ό,τι είχε απομείνει από τον βούβαλο.

Στην Αφρική απολύτως τίποτα δεν πηγαίνει χαμένο. Όλοι είναι μέρος της τροφικής αλυσίδας.

Δείτε το βίντεο – Προσοχή σκληρές εικόνες:

[ad_2]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ