Μ. Βαρβιτσιώτης: «Ο Ν. Δενδιας πηγαίνει στην Τουρκία για να ανοίξει διαύλους»

0
30


Στο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στη Τουρκία αναφέρθηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Όπως εξήγησε, σκοπός είναι να ανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα και όχι για να λύσουμε όλα τα θέματα. «Πρέπει να δώσουμε στη διπλωματία μια ευκαιρία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λιβύη, σύμφωνα με τον ίδιο, έριξε τον σπόρο που σιγά-σιγά ριζώνει. Η Λιβύη είναι μια χώρα σοβαρή για τα θέματα της ενέργειας και πλούσια ενώ αποκάλυψε πως περιμένουμε και επενδύσεις. Η σταθερότητα στη Λιβύη, επαναφέρει και τον έλεγχο στα σύνορα της, άρα και τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, δήλωσε πως χάρηκε με την τοποθέτησή του στην εξωτερική πολιτική με τέτοια σαφήνεια. Υπογράμμισε πως συμφωνεί με τον πρώην πρωθυπουργό όσον αφορά το Ελσίνκι λέγοντας ότι δεν προσέφερε κάτι στον ελληνοτουρκικό διάλογο. 

Μιλώντας για τις Συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία, τις αντιδράσεις που ενδεχομένως προκύψουν αλλά και την προειδοποίηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι θα τις καταψηφίσει, σχολίασε πως «ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας άνθρωπος που είναι συνεπής στις θέσεις του με τον τρόπο που έχει ενδεχομένως πληρώσει και το έχει πληρώσει ακριβά. Εκφράζεται με επάρκεια και συνέπεια για τη στάση που έχει διατηρήσει όλον αυτόν τον καιρό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ