Ν.Πεσκόφ: «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V στο εξωτερικό»

0
29


Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, αναφέρθηκε στην αύξηση των εξαγωγών του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

«Η ζήτηση για ρωσικά εμβόλια είναι μεγάλη, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V στο εξωτερικό» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σήμερα, Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021.

Συνεχίζοντας, ο κ. Πεσκόφ αναφέρθηκε στη θετική εικόνα που υπάρχει για το ρωσικό εμβόλιο, παρατηρώντας ότι «η εμπιστοσύνη σε αυτό το εμβόλιο είναι απολύτως μεγάλη, και αυτό είναι δικαιολογημένο».

«Καθώς αυξάνεται η παραγωγή, φυσικά, η ζήτηση ξένων καταναλωτών θα ικανοποιηθεί επίσης σε μεγαλύτερο βαθμό» υπογράμμισε ο Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας πάντως ότι η ικανοποίηση της εγχώριας ζήτησης εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρωσικό εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα της τάξης του 91,6%, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του επιστημονικού περιοδικού Lancet, ενώ εμφανίζει μεγάλη αποτελεσματικότητα ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας.

Ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει εξάρει την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια και των τριών ρωσικών εμβολίων, Sputnik V, EpiVacCorona και CoviVac. Προ ημερών, ειδικότερα, τόνισε πως είναι «αποτελεσματικά, αξιόπιστα και ασφαλή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ