16.3 C
London
Monday, October 3, 2022

Παρέμβαση ΑΚΚΕΛ στον ΥΕΘΑ υπέρ του υπολοχαγού στην Λέσβο που έπεσε θύμα χαφιεδισμού από ανθέλληνες

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

[ad_1]

Το ΑΚΚΕΛ έκανε παρέμβαση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με επιστολή που αφ’ ενός καταδικάζει τον χαφιεδισμό εναντίον Έλληνα υπολοχαγού στην Λέσβο και αφ’ ετέρου εκφράζει την οργή του για την ΕΔΕ που διατάχθηκε εναντίον του, ως αποτέλεσμα του χαφιεδισμού, ο οποίος κατέληξε στο τοπικό ΚΚΕ (;) και προκάλεσε ερώτηση σχετική με «εθνικιστικά και ρατσιστικά» συνθήματα εις βάρος της Τουρκίας.

Το ΑΚΚΕΛ καταλήγει στην επιστολή ότι «δηλώνει την πρόθεσή του να κάνει παράσταση υπεράσπισης υπέρ του υπολοχαγού αν η υπόθεση οδηγηθεί σε δίκη και ζητά ενημέρωση από εσάς για την διαδικασία».

Το κείμενο της επιστολής στον ΥΕΘΑ

Κύριε Υπουργέ,

Το ΑΚΚΕΛ στέλνει την παρούσα επιστολή, διότι υποχρεώνεται εκ των αποκαλύψεων περί διενέργειας ΕΔΕ μετά από χαφιεδισμό εις  βάρος υπολοχαγού σε στρατόπεδο της Λέσβου, κατά του οποίου κάποιοι υπέβαλλαν καταγγελία ότι φώναξε «εθνικιστικά και ρατσιστικά» συνθήματα σε βάρος της Τουρκίας. Ειδικότερα το σύνθημα «Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό, από το Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, στην Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία».

Όπως ανακοίνωσε η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, απαντήσατε σε ερώτηση του ΚΚΕ ότι για το περιστατικό στο στρατόπεδο ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΑΡΙΝΕΛΛΗ ΙΩΑΝΝΗ «διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα. Επί τη βάσει του πορίσματος της ανωτέρω ΕΔΕ, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων για την απορρέουσα πειθαρχική ευθύνη του στελέχους που εκτελούσε καθήκοντα οργάνου υπηρεσίας στη Μονάδα, όπου εκδηλώθηκε το συμβάν».

Είναι δυνατόν κύριε υπουργέ για ένα τέτοιο σύνθημα να επιδεικνύετε τέτοια συμπεριφορά εναντίον ενός αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων και μάλιστα μετά από κάρφωμα «μπολσεβίκικης ποιότητας» που θα ζήλευε και η ανατολικογερμανική Στάζι; Δηλαδή κύριε υπουργέ αν ή όταν γίνει πολεμική σύγκρουση με το διεστραμμένα ανθελληνικό και βάρβαρο τουρκικό καθεστώς, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, στις οποίες είστε πολιτικός προϊστάμενος, τί θα κάνουν; Θα κάνουν γυμναστικές επιδείξεις στην Τουρκία ή μήπως περιοδεία με φιλικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες ή αγώνες μπάσκετ ή μήπως θα δώσουν ρεσιτάλ μουσικής; Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχουν για να ρίχνουν «φωτιά» στον εχθρό και το παράγγελμα «πυρ» ακριβώς αυτό σηματοδοτεί: εξαπόλυση «φωτιάς» διαφόρων μορφών. Διώκετε κάποιον που είπε ότι θα κάνει αυτό που είναι καθήκον του αν και όταν χρειαστεί;

Το ΑΚΚΕΛ ζητά να σταματήσει ΑΜΕΣΩΣ κάθε ενέργεια κατά του υπολοχαγού και εκφράζει την αηδία του για την κομματικοποίηση και «ιδεολογικοποίηση» που έχει δώσει το ΚΚΕ στο θέμα. Όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση από τον χαφιεδισμό που «αξιοποίησαν» τοπικοί παράγοντες του  ΚΚΕ, το ΑΚΚΕΛ δηλώνει την πρόθεσή του να κάνει παράσταση υπεράσπισης υπέρ του υπολοχαγού αν η υπόθεση οδηγηθεί σε δίκη και ζητά ενημέρωση από εσάς για την διαδικασία. 

Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης, Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

[ad_2]

- Advertisement -spot_imgspot_img
Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ