Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων: «Υπάρχει μία μικρή & συνεχόμενη κούρσα ανόδου που μας επιβαρύνει»

0
79

[ad_1]

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε πως η τιμή της βενζίνης έχει πάρει την ανηφόρα ωστόσο αυτό δεν δείχνει να μειώνει τις καταναλώσεις.

«Από την αρχή του χρόνου, η αύξηση της τιμής που βλέπουμε στους πίνακες των πρατηρίων είναι 20% και 17% το πετρέλαιο. Έπεσαν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες στα 69 και 70 δολάρια το βαρέλι, κάτι που μας καθησύχασε αρχικά. Αλλά βλέπουμε πάλι τις τιμές να ανεβαίνουν».

Σύμφωνα με τον κ. Ασμάτογλου, υπάρχει μία «μικρή και συνεχόμενη κούρσα ανόδου που μας επιβαρύνει».

«Έχουμε μία μέση τιμή πανελλαδικά στο 1 ευρώ και 70 λεπτά. Θεωρώ πως, αν πάρουμε τις πολύ χαμηλές τιμές των αστικών κέντρων και τις πολύ υψηλές των νησιών, αυτές δεν ανταποκρίνονται στο 1,70. Θα έπρεπε να είναι στο 1,76 -1,77. Η νησιωτική Ελλάδα είναι στο 1,90 η αμόλυβδη και πάει προς τα πάνω. Έχουμε πολύ μεγάλη μέση τιμή».

Ο κ. Ασμάτογλου επισημαίνει ωστόσο, ότι παρά την υψηλή τιμή της βενζίνης, ο φόβος ενός νέου «κλειδώματος» από το φθινόπωρο (λόγω κορωνοϊού), έχει κάνει τους περισσότερους να μην μειώνουν τις μετακινήσεις τους με αποτέλεσμα οι καταναλώσεις να έχουν αυξηθεί.

[ad_2]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ