Στο Μέγαρο Μαξίμου η Βασίλισσα της Ισπανίας – Όσα συζήτησε με τον Κ.Μητσοτάκη

0
94

[ad_1]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του υποδέχθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου τη Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία.

Η Βασίλισσα συνοδευόταν από την αδερφή της Ειρήνη.

Στην αρχή της συνάντησης έδειξαν στις δύο γυναίκες έργα τέχνης νέων καλλιτεχνών που εκτίθενται περιοδικά στο Μέγαρο Μαξίμου και περιλαμβάνουν ποικίλες μορφές τέχνης: ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τη Βασίλισσα της Ισπανίας για την πορεία της πανδημίας και τη βελτίωση που καταγράφεται.

«Τα πράγματα γενικά πηγαίνουν καλύτερα και στη χώρα μας, νομίζω παντού στην Ευρώπη, και στην Ισπανία βλέπω ότι πηγαίνουν καλύτερα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να πω: σας θαυμάζει ο κόσμος όλος» ανέφερε η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη και συλλογική προσπάθεια που κατέβαλε η χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στην ανάπλαση που γίνεται στο Τατόϊ.

«Θα ήθελα πάρα πολύ την επόμενη φορά που θα έρθετε να πάμε μαζί και να μας μεταφέρετε και τις δικές σας αναμνήσεις από το Τατόι γιατί γίνεται μία πολύ σημαντική δουλειά να αναδείξουμε το χώρο. Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία: Νομίζω ότι έχουν αλλάξει λίγα μέσα, μετά από τόσα χρόνια τώρα. Πρωθυπουργός: Θέλουμε να αναδείξουμε όλο το χώρο γιατί πράγματι ήταν παράλειψη ότι ο χώρος ήταν τόσο παραμελημένος. Πάει πάρα πολύς κόσμος. Και τώρα θα είναι μία ευκαιρία. Έχουμε κάνει μία πολύ ωραία μελέτη συνολική για την ανάδειξη του χώρου, όλα τα παλιά κτίσματα, οι τάφοι…» ανέφερε.

Πρόσθεσε δε πως θα γίνει μία πολύ ήπια ανάπτυξη, θα αναβιώσει το αγρόκτημα, με αγροτικά προϊόντα προκειμένου να γίνει ένας πόλος επισκέψιμος για όλους τους πολίτες ειδικά του λεκανοπεδίου.

«Θα γίνει κάτι πολύ ωραίο, την επόμενη φορά θα χαρώ πάρα πολύ να σας ξεναγήσω« κατέληξε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή και ο Ισπανός Πρέσβης στην Αθήνα Enrique Viguera Rubio.

[ad_2]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ