Συνάντηση Ε.Μακρόν και Ρ.Τ.Ερντογάν λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ

0
51


Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν γνωστοποίησε ότι αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 14 Ιουνίου.

Όπως μεταδίδει η γαλλική «Le Figaro», ο Εμανουέλ Μακρόν, λίγο πριν από τη Σύνοδο της G7 στην Κορνουάλη της Αγγλίας, αναφερόμενος στην απόκτηση από μέρους της Τουρκίας των S-400, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Όταν είμαστε μέλη του ίδιου οργανισμού δεν μπορούμε να αποφασίζουμε την απόκτηση εξοπλισμών που δεν επιτρέπουν τη διαλειτουργικότητα».

Ο Μακρόν αναζητεί «ξεκαθάρισμα» με την Τουρκία

«Δεν μπορούμε να διεξάγουμε μονομερείς επιχειρήσεις που αντιβαίνουν στα συμφέροντα των συμμαχιών που έχουμε χτίσει», διευκρίνισε ο Εμανουέλ Μακρόν, που δήλωσε πως επιθυμεί ένα «ξεκαθάρισμα» με την Τουρκία για το θέμα.

Πάντως, σύμφωνα με το περιβάλλον της γαλλικής προεδρίας, η συνάντηση θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να ξεκινήσει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιουνίου.

Σε γενικές γραμμές, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε το ΝΑΤΟ σε μια στρατηγική αναδιοργάνωση προκειμένου να θέσει ξεκάθαρο κάδρο μεταξύ των συμμάχων, τονίζοντας τις αντιθέσεις που δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ