Συνελήφθη και κατηγορείται για υπεξαίρεση ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ

0
126


Ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Αλί Σαρίφ αλ-Εμαντί, συνελήφθη για φερόμενη κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση δημοσιου χρηματος, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Ενώ υπήρξαν προηγούμενες συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών για υποθέσεις διαφθοράς στο Κατάρ, επίσημες πηγές ανέφεραν ότι ο αλ-Εμαντί είναι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος που αντιμετωπίζει τέτοιους ισχυρισμούς υπό τον ισχύοντα κανόνα του σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί. Φυσικά, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του.

«Ο γενικός εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του υπουργού Οικονομικών Αλί Σαρίφ αλ-Εμαντί για τον ρωτήσει σχετικά με το τι έχει να απαντήσει σε αναφορές σχετικά με εγκλήματα που σχετίζονται με τη δημόσια διοίκηση που περιελάμβαναν ζημιά στα δημόσια ταμεία, κατάχρηση λειτουργίας και κατάχρηση εξουσίας» είπε κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ είπε ότι ξεκίνησε έρευνα, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Εμαντίείναι υπουργός Οικονομικών από το 2013. Είναι επίσης πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου του εθνικού αερομεταφορέα Qatar Airways και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Qatar National Bank.

Το Κατάρ πλούσιο σε φυσικό αέριο είναι ένα από τα μικρότερα αραβικά κράτη με πληθυσμό 2,8 εκατομμύρια, με τους περισσότερους κατοίκους να είναι αλλοδαποί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ