ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για τον κορωνοϊό»

0
56


O ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της αναπληρώτριας εκπρόσωπος Τύπου, Τάνιας Καραγιάννη “επιτέθηκε” προς την κυβέρνηση και ζήτησε από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσων αφορά τον κορωνοϊό και να μην πετάνε το μπαλάκι στους πολίτες.

Αναλυτικά, η Τ. Καραγιάννη δήλώσε ότι “πριν από ένα μήνα, μετά τη ραγδαία μετάδοση του κορονοϊού σε οίκους ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι και τον Εύοσμο, η κυβέρνηση δια στόματος του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα, είχε δεσμευτεί για αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα και εντατικοποίηση των ελέγχων.

Και αυτή η δέσμευση έμεινε στα λόγια.

Τώρα ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ παραδέχεται ότι το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα είχε να ελεγχθεί από τα τέλη Αυγούστου και ότι νοσηλευτές εκεί νοσούσαν εδώ και δύο εβδομάδες, γεγονός που καταδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης.

Όλοι ξέρουμε ότι η μετάδοση του ιού στους οίκους ευγηρίας είναι πολύ γρήγορη και καταλήγει σε μεγάλο αριθμό θυμάτων. Η κυβέρνηση ένα μήνα τώρα επιδεικνύει επικίνδυνη ανευθυνότητα και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε γενικευμένο testing, σε προσλήψεις στο σύστημα Υγείας και σε στοχευμένη πρόληψη σε ευάλωτα άτομα και στο υγειονομικό προσωπικό.

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του οφείλουν να σταματήσουν να πετάνε το μπαλάκι στους πολίτες και να αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη τους πριν να είναι πολύ αργά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ