Το Ισραήλ θα πάρει ανταλλάγματα από τις ΗΠΑ για την πώληση F-35 στα ΗΑΕ

0
49


Το Ισραήλ θα ζητήσει ως αντάλλαγμα να επιταχυνθούν από τις ΗΠΑ οι παραδόσεις προηγμένων οπλικών συστημάτων λόγω της επικείμενης πώλησης των «αόρατων» μαχητικών 5ης γενιάς F-35 στα ΗΑΕ.

Σύμφωνα με το «Ynet», αν οι ΗΠΑ ικανοποιήσουν το ισραηλινό αίτημα, το Ισραήλ θα μπορούσε να αποκτήσει ίσως κατά έναν χρόνο γρηγορότερα τα όπλα που οι ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει να του παραδώσουν, εκμεταλλευόμενο την ετήσια στρατιωτική βοήθεια.

Επιπλέον, η επίσπευση της παραλαβής αμερικανικών όπλων είναι σημαντική, αφού η ισραηλινή οικονομία υποφέρει από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας κορωνοϊού, κάνοντας την ανάπτυξη και παραγωγή εγχώριων όπλων σαφώς δυσκολότερη. Η εταιρεία IAI έχει προτείνει να κατασκευάσει όπλα για το Ισραήλ και να πληρωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο, αλλά το ισραηλινό υπουργείο Οικονομίας θεωρεί την πρόταση πολύ ακριβή.

Οι ΗΠΑ προωθούν την πώληση διαφόρων οπλικών συστημάτων στα ΗΑΕ, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται μαχητικά αεροσκάφη F-35 και drones. Το θέμα αναμένεται να φτάσει στο Κογκρέσο σύντομα και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ελπίζει ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει την πώληση των όπλων, γιατί είναι συνδεδεμένη με τη συμφωνία ειρήνης Ισραήλ-ΗΑΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ