Υπάρχει λόγος που χρειάζεσαι διακοπές – Τι λένε οι επιστήμονες

0
68


Οι διακοπές σε κάνουν να ξεφεύγεις από την καθημερινότητά σου και, το κυριότερο, είναι πολύ σημαντικές για την υγεία σου.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι επιστήμονες, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι η απουσία από το εργασιακό περιβάλλον μας επιφέρει απίστευτα αποτελέσματα στο πνεύμα και το σώμα. «Προσοχή, οι διακοπές ωφελούν σημαντικά την υγεία σου», υποστήριξε ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να πάρεις άδεια από το γραφείο για να ξεφύγεις από τη ρουτίνα δεν σε βοηθάει μόνο να επαναφορτίσεις τις… μπαταρίες σου, αλλά και να ενισχύσεις την άμυνα του οργανισμού σου, βελτιώνοντας παράλληλα την ψυχική σου υγεία. Πώς; Ενεργοποιώντας τα γονίδια, έτσι ώστε να μειώνεται το στρες και να βελτιώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα. Μάλιστα, τα ευεργετικά αυτά αποτελέσματα των διακοπών μπορεί να απολαμβάνει ο οργανισμός σου για περισσότερο από ένα μήνα.

«Είναι εντυπωσιακό να βλέπουμε τις μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν στην έκφραση των γονιδίων χάρη στις διακοπές, όταν κανείς φεύγει μακριά από τον πολυάσχολο ρυθμό της ζωής του, ζώντας σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον, ακόμα και για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Τα ευρήματά μας δείχνουν μια σημαντική θετική επίδραση των διακοπών και μια καταστολή των αντιδράσεων του άγχους», εξήγησε η καθηγήτρια Ψυχιατρικής Ελίζα Έπελ.

Παλαιότερη έρευνα είχε, επίσης, δείξει ότι οι μεσήλικοι άνδρες που δεν πηγαίνουν διακοπές επί σειρά πέντε συναπτών ετών διατρέχουν 30% μεγαλύτερο κίνδυνο να «προδοθούν» από την καρδιά τους.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ