Χ.Σταϊκούρας: «Το επόμενο διάστημα οι ανακοινώσεις για το πότε ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων»

0
53


Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, μίλησε σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας την εποχή του κορωνοϊού.

Ο κ. Σταϊκούρας, τόνισε, πως το ΑΕΠ φέτος θα αυξηθεί με ρυθμό 4,2% περίπου, ανακτώντας έτσι τις μισές απώλειες του 2020, ενώ προανήγγειλε πως «πολύ σύντομα αν όχι αυτή την εβδομάδα, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο σε ότι αφορά το πότε ξεκινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και πότε ολοκληρώνεται, σε πόσες δόσεις θα είναι, αν θα υπάρχει έκπτωση και πόση θα είναι αυτή για εφάπαξ καταβολή, τι θα γίνει με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές».

Εξέφρασε την ελπίδα η οικονομία να λειτουργεί με τους καλύτερους όρους. Σημείωσε μεταξύ άλλων, πως τα μέτρα είναι στοχευμένα στο κομμάτι της κοινωνίας που πλήττεται από την πανδημία ενώ τόνισε πως στον προϋπολογισμό προστίθενται 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διατήρησης της μειωμένης προκαταβολής φόρου, λέγοντας όμως πως οι αποφάσεις θα ληφθούν το καλοκαίρι. Τέλος, προσδιόρισε για το τέλος Απριλίου την έναρξη πληρωμών της Επιστρεπτέας 7.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ